Korisni resursi

Preporučene platforme za zaradu

PLATFORME ZA FRILENSERE

DigitalDrop_Tajne_epreduzetnik

Upwork

Ponuda poslova na ovoj platformi je raznolika i velika, bilo da ste početnik ili profesionalac u svojoj oblasti. Upwork je najveća i najpopularnija frilense platforma na svetu.

Izrada_websajtova_epreduzetnik

Fiverr

Fiverr je platforma preko koje frilenseri nude različite usluge i sami postavljaju cenu, klijenti ih pronalaze putem pretraživača. Važno je znati da Fiverr uzima 20% od svakog realizovanog posla.

optimizacija_web_sajtova_epreduzetnik

Freelancer

Ova platforma je specifična po takmičenju za dobijanje poslova. Naime, da biste dobili željeni posao, takmičite se sa drugim kandidatima i na kraju poslodavac bira najbolju ponudu.

pisanje_sadrzaja_za_web_epreduzetnik

Toptal

Ova platforma je  namenjena samo iskusnim frilenserima. Na ovoj platformi se postavljaju projekti velikih kompanija sa visokim naknadama. Da biste mogli da radite na ovoj platformi neophodno je da položite napredne testove,

editing_tekstova_epreduzetnik

Guru

Na ovoj platformi možete prikazati sve svoje dosadašnje iskustvo, te na osnovu svojih znanja i veština dobijati predloge za poslove na dnevoj bazi. Za razliku od Upworka i Fiverr-a na ovoj platformi je manja konkurencija.

prevod_tekstova_epreduzetnik

Peopleperhour

Peoppleperhour je platforma koja se fokusira na frilensing za web projekte. Ako ste dizajner, web programer, SEO stručnjak ili se bavite bilo kojim drugim zanimanjem koje ima veze sa internetom, ova platforma može biti dobro rešenje.

Platforme za prodaju proizvoda

DigitalDrop_Tajne_epreduzetnik

Shopify

Shopify platformu koristi više od milion online biznisa širom sveta, odnosno negde oko 20% e-commerce prodavnica, a taj broj se povećava velikom brzinom. Fleksibilna i laka za korištenje ova platforma je idealna za one koji nemaju veliko tehničko znanje.

Amazon_KDP_epreduzetnik

AMAZON KDP

Amazon Kindle Direct Publishing je platforma za objavljivanje vaših knjiga sa jednostavnim interfejsom za korištenje. Objavljivanje na platformi je besplatno, tako da vam treba samo vreme i trud a uz dobru ideju, zarada može doći već nakon nekoliko dana.

Gumroad_logo_epreduzetnik

Gumroad

Platforma koja vam omogućuje da bez vlastite web prodavnice prodajete bilo koju vrstu digitalnih proizvoda.  Ovde možete prodavati slike, prezentacije, video, audio, muziku, E-knjige i sl. Registracija je jednostavna a svodi se na unos email adrese i passworda.

Etsy_logo_epreduzetnik

Etsy

Etsy je online platforma koja je primarno omogućavala pojedincima da prodaju svoje ručno izrađene ili vintage proizvode. U poslednje vrijeme ovdje se prodaje sve više različitih vrsta digitalnih proizvoda. Ova platforma pruža pristup globalnom tržištu, omogućava jednostavno upravljanje prodajom.

Redbubble_logo_preduzetnik

Redbubble

Ova platforma omogućava korisnicima da veoma jednostavno postave svoj lični dizajn kao fotografiju i da taj dizajn prodaju na nekom od proizvoda, kao što su: majice, posteri, maske za telefon, kape, šolje, kačketi itd. Isti dizajn možete da stavite na sve moguće proizvode koji su u ponudi.

adobestock_logo_epreduzetnik

Adobe Stock

Adobe Stock je odličan web sajt/online prodavnica gde možete da prodajete svoje proizvode kao što su fotografije, video klipove, vektorske objekte i sl. Prihod od prodaje može dobro da dođe kao džeparac a za one koji aktivni i odlučni da se posvete ovom poslu, to može da postane veoma dobar izvor zarade.

P.S. Ovo su samo neke od platformi koje Vam pružaju mogućnost da sa veoma ulaganja pokrenete svoju poslovnu priču. Istražujte i neke druge, slične platforme koje će možda više da odgovaraju Vašim potrebama.

Pronađi CANVA templejt za društvene mreže

Premium_wordpress_teme

UŠTEDI VREME I NOVAC

TEMPLEJTI ZA DRUŠTVENE MREŽE

Mislili ste da je profesionalno dizajniran profil na društvenim mrežama rezervisan samo za velike kompanije. Ne brinite, nije više tako! 

Neka Vaš brend osvoji društvene mreže jer sa ovim templejtima, dizajniran i profesionalan profil nije samo privilegija velikih, već su dostupni i svima nama!

  Do 600 dizajniranih
      postova

  Više od 60 000 templejta

  Preko 30 različitih niša

  Editovanje u Canvi

  Hiljade zadovoljnih korisnika

  Pristupačna cena 

AI alati za generisanje sadržaja

PLATFORME ZA GENERISANJE TEKSTA

DigitalDrop_Tajne_epreduzetnik

ChatGPT

ChatGPT je jedan od najvećih i najmoćnijih alata veštačke inteligencije za obradu jezika. Može da generiše tekst sličan čoveku i ima širok spektar aplikacija, uključujući prevod jezika, modeliranje jezika i generisanje teksta za aplikacije kao što su chat botovi.

Jasper_logo_epreduzetnik

Jasper

Jasper je jedan od najpopularnijih AI copywriting alata,  pre svega zbog različitog sadržaja koje uz pomoć njega možete kreirati. Ovaj alat može napisati SEO optimizovan blog članak, opise proizvoda, postove za društvene mreže, Google reklame, tekstove za web sajt i sl.

copyai_logo_epreduzetnik

Copy.ai

Copy AI je pristupačan alat koji Vam uz pomoć veštačke inteligencije može pomoći u pisanju sadržaja za email marketing, blogova, postova na društvenim mrežama i još mnogo toga. Koristi napredne jezičke modele i algoritme kako bi generisao privlačan sadržaj.

PLATFORME ZA GENERISANJE SLIKA

Midjourney_logo_ePreduzetnik

Midjourney

Midjourney je jedan od najmoćnijih programa koji koristeći umetnu inteligenciju  generiše slike na osnovu unešenog teksta, u obliku prirodnog jezika. Važno je napomenuti da više ne postoji besplatna probna verzija za korištenje ovog alata.

leonardo_ai_logo_ePreduzetnik

Leonardo.Ai

Leonardo.Ai je alat za generiranje slika zasnovan na umetnoj inteligenciji. Nije važno da li imate iskustva u grafičkom dizajnu ili programiranju. Leonardo.ai je dizajniran da bude dostupan svima. Ovaj alat  omogućava dobijanje slika raznovrsnih i originalnih stilova.

DALL_E3_logo_ePreduzetnik

DALL-E

Dall-E 3 je najnovija verzija alata za pretvaranje teksta u sliku koji koristi popularni chatbot ChatGPT. Dostupan je samo korisnicima plaćene verzije ChatGPT Plus i Enterprise. DALL-E 3 može prevesti složene zahteve u veoma detaljne i tačne slike.

Još korisnih AI alata

Grammatly_logo_epreduzetnik

Grammarly

Ukoliko Vaše znanje engleskog jezika nije na profesionalnom nivou, Grammarly je odličan alat za pisanje koji vam pomaže da proverite greške u tekstu. Ovaj alat otkriva gramatičke i interpunkcijske greške. Takođe daje predloge i sugestije o tome kako da ispravite ove greške. 

Pictory_logo_epreduzetnik

Pictory

Pictory AI jedna je od vodećih aplikacija za stvaranje video sadržaja danas. Ovaj alat uz pomoć veštačke inteligencije generiše videozapise fantastičnog dizajna. Sa samo nekoliko reči koje opisuju što želite napraviti, možete kreirati video za samo nekoliko minuta.

Rytr_logo_epreduzetnik

Rytr

Od blogova preko mailova do kopija oglasa, ovaj alat automatski generišite privlačne, originalne kopije za nekoliko sekundi. Ovaj alat je pomoću inteligentne tehnologije  analizira vaš sadržaj i predlaže poboljšanja kako bi se postigao željeni nivo kvaliteta.

invideo_logo_epreduzetnik

Invideo

InVideo je koristan alat za generisanje klipova na osnovu teksta ili blog objave. Ova platforma je najbolja za brzo deljenje snimaka po društvenim mrežama, jer vam odmah po završetku snimka daje opciju da ga podelite na svom profilu ili kanalu.

syntesia_logo_epreduzetnik

Synthesia

Synthesia je odličan AI alat koji Vam omogućava da brzo generišete video zapise. Ovaj alat podržava više od 50 jezika. Omogućava vam da kreirate video zapise i da koristite gotove avatare. Alat nudi 40 različitih avatara koji dolaze sa izrazima lica i gestovima.

L5-logo_epreduzetnik

Lumen5

Lumen5 je jedan od popularanijih alata za kreiranje video zapisa zasnovan na veštačkoj inteligenciji, poznat po njegovim jedinstvenim karakteristikama. Dolazi sa neograničenim brojem templejta i AI tehnologijom velike brzine, što proces kreiranja sadržaja čini jednostavnim.

revoicer_logo_epreduzetnik

Revoicer

Revoicer je popularan alat za pretvaranje teksta u govor koji pokreće umetna inteligencija. S više od 80 AI glasova, korisnici mogu generisati ljudske glasove na više od 30 jezika. Ovaj alat nudi mogućnost prilagođavanja, omogućujući korisnicima da istaknu određene reči i fraze, menjaju brzinu govora i sl.

Hostinger_logo_epreduzetnik

Hostinger

Hostinger Website Builder je AI kreator web sajta koji korisnicima pruža mogućnost da veoma brzo sami naprave svoj sajt, bez znanja programiranja. Hostinger Website Builder nudi i jedinstveni paket AI alata koji kreiranje web stranica čine lakim i zabavnim uz besplatan hosting.

adcreative_ai:logo:epreduzetnik

Adcreative.ai

Adcreative.ai je AI alat za stvaranje  kreativnog sadržaja i oglasa koji daje veoma dobre rezultate. Ovaj alat može generisati veoma kreativne reklame i objave na društvenim mrežama usmerene na konverziju. Zaista može da vam pomogne u svakodnevnom radu i poboljšanju performansi.

P.S. Ovo su samo neke od platformi koje Vam pružaju mogućnost da sa veoma malo ulaganja pokrenete svoju poslovnu priču. Istražujte i neke druge, slične platforme koje će možda više da odgovaraju Vašim potrebama.

DOBRO JE ZNATI

Poslednje objavljeno